Viikkotunnit ja kurssit

Iyengarjoogan kesäkurssi: Sadhana

Tiistaisin 11.6. klo 17–19 sekä 13.8. ja 20.8. klo 17–19.30

Tervetuloa mukaan Sadhana-kesäkokonaisuuteen, joka koostuu kolmesta erityisen pitkästä iyengarjoogaharjoituksesta. Kesäkokonaisuus sopii iyengarjoogaa jo jonkin aikaa harjoitelleille. Se sopii hyvin myös iyengarjooganopettajille tai sellaisiksi aikoville. Keskeistä on, että ymmärtää omat vahvuudet ja rajoitteet joogan harjoittajana ja että apuvälineiden käyttö on jokseenkin tuttua omassa asanaharjoituksessa. Olennaista ei ole se, että osaa tehdä haastavia asanoita, vaan että osaa ja haluaa harjoitella omistautuneesti, keskittyneesti, uteliaalla mielellä itseään haastaen, mutta samalla omia rajojaan kunnioittaen. Kursseilla harjoitellaan myös ylösalaisia asanoita, joten niiden harjoittelun olisi hyvä olla tuttua, vaikka niiden hallintaa ei vaadita kurssille osallistumiseksi. Ylösalaisille asanoille on tarjolla myös vaihtoehtoja, jos osallistuja ei voi jostain syystä harjoitella niitä.

Sadhana-kesäkokonaisuus sisältää kolme harjoitusta. Suosittelen osallistumaan kolmen koko kerran kokonaisuuteen, mutta voit toki osallistua myös yksittäisille kerroille. Kurssilla ei ole online-mahdollisuutta.

11.6.2024 klo 17─19 Monipuolinen harjoitus tukemaan kotiharjoittelua

Tuntuuko harjoittelu kotona haastavalta? Et osaa oikein aloittaa tai tiedä, miten koota harjoitus? Vai onko harjoituksen esteenä se, että kun olet yksin motivaatiota ja riittävää itsekuria, tapah, on vaikea löytää? Tässä harjoituksessa pohdimme erilaisia kotiharjoittelun esteitä ja niiden ratkaisuja, sekä teemme monipuolisen harjoituksen, joka kattaa kaikki kehon liiketasot ja päänivelten liikesuunnat. Harjoituksen avulla pohdimme sitä, miten kotiharjoituksen voi rakentaa siten, että erilaiset liiketasot ja suunnat tulevat katetuiksi ja niin, että harjoituksen voi mitoittaa erilaisiin käytettävissä oleviin ajallisiin ja paikkaan liittyviin rajoituksiin. Harjoittelemme myös ylösalaisia asanoita, kuten päälläseisontaa ja hartiaseisontaa. 

13.8.2024 klo 17─19.30 Ojentuminen ja taaksetaivutukset: rintakehä, lantio ja hartianseutu

Toisella kokoontumiskerralla keskitymme vartaloa ojentaviin ja taaksepäin taivuttaviin asanoihin, niin että niitä voi harjoitella mahdollisimman turvallisesti erilaisista kehollista rajoituksista huolimatta. Pohdimme kehoa ojentavien harjoitusten ja mielentilojen yhteyksiä. Harjoittelemme myös ylösalaisia asanoita ja niiden variaatioita, kuten käsinseisontaa ja pincha mayurasanaa. Näitä asanoita ei tarvitse osata kurssille osallistuakseen.

20.8.2024 klo 17─19.30 Restoratiivinen harjoitus ja pranayama

Kolmannella kokoontumiskerralla teemme restoratiivisen harjoituksen ja harjoittelemme pranayamaa eli hengityksen hallintaa. Restoratiivisen harjoituksen tarkoituksena on mahdollistaa hermostolle lepoon asettuminen siten, että keho on kannateltu läpi prosessin. Erilaiset tuetut asanat mahdollistavat mielen tyyneyden ja läsnäolon kokemuksen siten, että samalla kehon avautuminen kaikkiin eri liikesuuntiin on mahdollista ilman voimakasta lihasjännitystä. Teemme myös hermoston lepotilaa tukevia hengitysharjoituksia. 

Kurssi pidetään Studio Yamassa (Aleksanterinteatteri 4. krs; Bulevardin puoleisesta sivuovesta sisään).

Kurssin ajankohta on tiistaisin 11.6. klo 17–19 sekä 13.8. ja 20.8. klo 17–19.30

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu kesäkurssille tai ensimmäiseen yksittäiseen kokoontumiseen viimeistään 1.6.2024 mennessä sähköpostitse katja(at)balanssitraining.com

Elokuun kokoontumiskerroille voit ilmoittautua myös myöhemmin, mikäli tilaa on. Kun saat tiedon kurssin toteutumisesta, maksa osallistumismaksu Holvin nettikaupan kautta alla olevien ohjeiden mukaisesti.


Hinta 79 € (sis. alv.).

Yksittäinen tunti 35 € (sis. alv.). 

Iyengarjooga hybridinä

Tiistaisin klo 17.00–18.30 + nauhoite viikon ajaksi

Iyengarjooga on intialaisen joogaopettajan, B.K.S. Iyengarin (1918–2014), nimeä kantava joogan muoto, jonka asana- ja pranayma-harjoituksissa keskeistä on rauhallinen eteneminen, keskittyneisyys ja looginen rakenne. Iyengarjoogaharjoituksen selkeys ja johdonmukaisuus rauhoittavat ja ”selkeyttävät” myös mieltä ja tekevät keskittymiskokemuksesta ainutlaatuisen. Harjoituksissa tehdään niin kutsuttuja klassisia jooga-asanoita, pranayama-harjoitteita ja niiden variaatioita. Kurssi sopii iyengarjoogaa jonkin verran harjoitelleille.

Opetusta on mahdollista seurata myös online Zoomin avulla ja tunnista saa viikon ajaksi käyttöön nauhoitteen. Huomioi kuitenkin, että tunti on suunniteltu erityisesti paikan päällä tehtäväksi. Tunneilla käytetään paljon apuvälineitä, joiden käyttöä on haastavaa opetella kotioloissa. Jotta opit tekemään asiat oikein ja saat harjoituksista enemmän irti, tule mieluiten paikan päälle. Nauhoite lähetetään osallistujille viimeistään seuraavan päivän aikana. Nauhoite on katsottavissa aina viikon ajan tunnin ajankohdasta eteenpäin.

Online tai nauhoitteen avulla harjoittelemista suosittelen ainoastaan: a) olet harjoitellut aiemminkin kanssani tiistain iyengarjoogaa online ja sinulla on tarvittavat välineet kotona b) jos olet vähän kipeänä tai toipilaana, voit tehdä harjoituksen tunnustellen kotona c) jos olet matkoilla, etkä pääse tunnille, voit soveltaen tehdä harjoituksen online/nauhoitteen avulla.

Kurssi pidetään Studio Yamassa (Aleksanterinteatteri 4. krs; Bulevardin puoleisesta sivuovesta sisään).

Kurssin ajankohta on 9.1.–4.6.2024  tiistaisin klo 17–18.30. Tunteja ei pidetä 6.2., 27.2., 5.3., 30.4. eikä 14.5.2024.


Hinta 336 € (sis. alv.).

Yksittäinen tunti 26 € (sis. alv.). 

Pilates online

Sunnuntaisin klo 16.00–16.45 + nauhoite viikon ajaksi

Pilates on kehittäjänsä, Joseph Pilateksen (1883–1967), nimeä kantava kehonhallintalaji, jossa keskiössä ovat keskivartalon ja lantion seudun tukilihakset sekä liikkuvuus. Keskeistä kurssilla on keskittynyt tekeminen ja rentouden löytäminen liikkeeseen. 

Harjoitus alkaa hengitykseen keskittymisellä ja rennoilla liikkuvuusharjoituksilla ja etenee tunnin kuluessa yhä haastavampiin keskivartalon lihaksia aktivoiviin harjoituksiin. Teemme paljon sovellettuja, moderneja pilatesharjoituksia, mutta harjoittelemme myös niin kutsuttuja klassisia pilatesliikkeitä. Apuvälineinä saatamme tarvita huopaa, seinää, tuolia tai keppiä. Kurssihintaan sisältyy tallenne, joten voit tehdä tunnin sinulle sopivaan aikaan aina viikon eteenpäin tunnin ajankohdasta. Saat tallenteen sähköpostiisi aina tunnin jälkeen viimeistään seuraavan päivän aikana. KURSSI SOPII KAIKILLE!

Kurssin ajankohta on 13.1.–26.5.2024. Tunteja ei pidetä: 18.2., 3.3. eikä 31.3. Huomaa seuraavat poikkeusajat tai ajankohdat: su 17.3. oleva tunti pidetään la 16.3. klo 17.30, su 21.4. oleva tunti pidetään la 20.4. klo 17.05. 

Hinta 255 € (sis. alv) 

Yksittäinen tunti 20 € (sis. alv.).