Tapahtumat ja työpajat

Iyengarjoogan kesäkurssi: Sadhana

Tiistaisin 11.6. klo 17–19 sekä 13.8. ja 20.8. klo 17–19.30

Tervetuloa mukaan Sadhana-kesäkokonaisuuteen, joka koostuu kolmesta erityisen pitkästä iyengarjoogaharjoituksesta. Kesäkokonaisuus sopii iyengarjoogaa jo jonkin aikaa harjoitelleille. Se sopii hyvin myös iyengarjooganopettajille tai sellaisiksi aikoville. Keskeistä on, että ymmärtää omat vahvuudet ja rajoitteet joogan harjoittajana ja että apuvälineiden käyttö on jokseenkin tuttua omassa asanaharjoituksessa. Olennaista ei ole se, että osaa tehdä haastavia asanoita, vaan että osaa ja haluaa harjoitella omistautuneesti, keskittyneesti, uteliaalla mielellä itseään haastaen, mutta samalla omia rajojaan kunnioittaen. Kursseilla harjoitellaan myös ylösalaisia asanoita, joten niiden harjoittelun olisi hyvä olla tuttua, vaikka niiden hallintaa ei vaadita kurssille osallistumiseksi. Ylösalaisille asanoille on tarjolla myös vaihtoehtoja, jos osallistuja ei voi jostain syystä harjoitella niitä.

Sadhana-kesäkokonaisuus sisältää kolme harjoitusta. Suosittelen osallistumaan kolmen koko kerran kokonaisuuteen, mutta voit toki osallistua myös yksittäisille kerroille. Kurssilla ei ole online-mahdollisuutta.

11.6.2024 klo 17─19 Monipuolinen harjoitus tukemaan kotiharjoittelua

Tuntuuko harjoittelu kotona haastavalta? Et osaa oikein aloittaa tai tiedä, miten koota harjoitus? Vai onko harjoituksen esteenä se, että kun olet yksin motivaatiota ja riittävää itsekuria, tapah, on vaikea löytää? Tässä harjoituksessa pohdimme erilaisia kotiharjoittelun esteitä ja niiden ratkaisuja, sekä teemme monipuolisen harjoituksen, joka kattaa kaikki kehon liiketasot ja päänivelten liikesuunnat. Harjoituksen avulla pohdimme sitä, miten kotiharjoituksen voi rakentaa siten, että erilaiset liiketasot ja suunnat tulevat katetuiksi ja niin, että harjoituksen voi mitoittaa erilaisiin käytettävissä oleviin ajallisiin ja paikkaan liittyviin rajoituksiin. Harjoittelemme myös ylösalaisia asanoita, kuten päälläseisontaa ja hartiaseisontaa. 

13.8.2024 klo 17─19.30 Ojentuminen ja taaksetaivutukset: rintakehä, lantio ja hartianseutu

Toisella kokoontumiskerralla keskitymme vartaloa ojentaviin ja taaksepäin taivuttaviin asanoihin, niin että niitä voi harjoitella mahdollisimman turvallisesti erilaisista kehollista rajoituksista huolimatta. Pohdimme kehoa ojentavien harjoitusten ja mielentilojen yhteyksiä. Harjoittelemme myös ylösalaisia asanoita ja niiden variaatioita, kuten käsinseisontaa ja pincha mayurasanaa. Näitä asanoita ei tarvitse osata kurssille osallistuakseen.

20.8.2024 klo 17─19.30 Restoratiivinen harjoitus ja pranayama

Kolmannella kokoontumiskerralla teemme restoratiivisen harjoituksen ja harjoittelemme pranayamaa eli hengityksen hallintaa. Restoratiivisen harjoituksen tarkoituksena on mahdollistaa hermostolle lepoon asettuminen siten, että keho on kannateltu läpi prosessin. Erilaiset tuetut asanat mahdollistavat mielen tyyneyden ja läsnäolon kokemuksen siten, että samalla kehon avautuminen kaikkiin eri liikesuuntiin on mahdollista ilman voimakasta lihasjännitystä. Teemme myös hermoston lepotilaa tukevia hengitysharjoituksia. 

Kurssi pidetään Studio Yamassa (Aleksanterinteatteri 4. krs; Bulevardin puoleisesta sivuovesta sisään).

Kurssin ajankohta on tiistaisin 11.6. klo 17–19 sekä 13.8. ja 20.8. klo 17–19.30

Ilmoittaudu kesäkurssille maksamalla osallistumismaksu Holvin nettikaupassa alla olevien linkkien kautta.

Lisätiedot: liljakatja(at)outlook.com


Koko kurssi 79 € (sis. alv.).

Yksittäinen tunti 35 € (sis. alv.).